• Home »
  • Blog »
  • Как да поддържаме тазовото си дъно здраво и силно? Как да се предпазим от заболяване на органите в малкия таз?

Как да поддържаме тазовото си дъно здраво и силно? Как да се предпазим от заболяване на органите в малкия таз?

18 August 2021
 Как да поддържаме тазовото си дъно здраво и силно? Как да се предпазим от заболяване на органите в малкия  таз?

Как да поддържаме тазовото си дъно здраво и силно?

Как да се предпазим от заболяване на органите в малкия таз?

Кои са основните заплахи, които дебнат в ежедневието на жената?

Здравейте, дами,

Знам, че се замисляте за тазовото дъно и неговите мускули, само когато се появят "дребни" дискомфорти и "по-едри"
проблеми... Това е без значение, важното е възможно по- рано да стигнете до осъзнаването,
че вашият живот на жена ще е много по-добър и качествен, когато обърнете внимание на най-женската и важна зона на вашето физическо тяло- тазовото дъно.

Без да имате здраво тазово дъно, вие не можете да имате базовото изискване за пълноценен живот на всяка жена.
Като започнем от здрави женски органи, които са нужни за създаването на живот, хормонален баланс, добър имунитет,
сексуалност и привлекателност, добро настроение, психически баланс и стигнем до щастливи взаимоотношения,
цялостно благосъстояние.

На каквато и възраст да сте, вие имате нужда от поддръжката на мускулите на тазовото дъно, поради специфичната
им структура, свързана с процеса на раждане. Във времето, заедно с гравитацията, оказваме натиск или налягане върху тазовото дъно, къде по-силно, къде по-слабо, но ежедневно...

По рождение вие може да имате по-устойчиво тазово дъно, но с времето-възрастта особено, раждането, тренирането с тежести, с подскоци, бягането, дори напъването при ходенето до тоалетна, тазовото дъно отслабва, органите започват да слизат надолу - получава се пролапс=смъкване, започва изпускане на урина и дори на изпражнения...

Без локална тренировка на тазовото дъно, вие се излагате на риск от отпускането му и оттам на различни малки и по-големи проблеми.
Кръвообращението в областта на малкия таз също трабва да се поддържа редовно, за да направите профилактика на различни гинекологични заболявания и дискомфорти. А в съврменния заседнал живот на стол и в колата, кръвотока намалява и създава условия за застойни явления, които впоследствие водят до наличие на образования от различно естество.

Благодарение на упражненията се прибират хемороиди, стимулира се перисталтиката на червата, улеснява се ходенето по нужда, засилва се метаболизма. Всичко това има общ позитивен ефект върху здравето ви. Овладяват се състояния на изпускане на урина, пролапс / смъкване на органи в малкия таз (специално тези проблеми се решават предимно с упражнения за тазовото дъно ) и много други.

И да не забравяме - в тоалетната е по-добре да сте клекнали, а не седнали, защото се напъвате по-малко. Така се предпазвате от хемороиди и отпускане на мускулите на тазовото дъно.

Това са факти, изучени от професионалисти лекари и кинезитерапевти в световен мащаб.

Какво може да се направи, за да се предпазим - най-добре!!! или да решим проблеми?
!!! Моят личен съвет е да заложим на профилактика !!! Как да стане това?

Чрез Упражнения за мускулите на тазовото дъно без и с тренажор - в зависимост от вашите възможности и нужди.
Още един съвет- консултирайте се със специалисти и се научете да правите упражненията с треньор,
колкото и лесни или трудни да ви се виждат, просто ви трябва правилния водач !!!
Разбира се, можете и сами, но ще ви отнеме повече време и резултатът ще е съмнителен...Но все пак важното е вие да сте доволни и най- вече здрави.

И да, знам, че не е панацея, защото всеки проблем изисква комплексен подход. Много често самият характер, светоглед и психика на жената, стресът и преживяванията
формират дадено заболяване във времето.

Просто имаме един лесен, отнемащ малко време (но редовно), не изискващ специална двигателна култура, спортни екипи, зали.

За съжаление повечето жени го откриват,когато вече имат проблеми и то не малки или
след като са опитали всичко друго и нищо не е помогнало...и о, каква изненада в някои случаи ефектът е доста бърз...

Не знам защо е така, но мисля че живеем в прекрасно време, когато жените имат на разположение много ресурси, информация, гледни точки, така че да намерят своето "най-добро" средство, за да бъдат възможно по-здрави и да се чувстват възможно по-добре.

И дами, вече всички знаем, че позитивните женски магии работят, но за тях ви е необходимо здраво тазово дъно, което не допуска изтичането на ценната ви енергия.

Оставам на разположение за въпроси и коментари от ваша страна тук и в социалните мрежи.
Ще се радвам да се сдобиете с мой продукт, който да бъде полезен за вас. Всички продукти са с доказан ефект
и се практикуват от мен и мои клиентки. Тук е за вас: https://fitintim.bg/

Най- добрите Кегел Упражнения за “здрави” мускули на Тазовото дъно и Техника за изпълнението им

Най- добрите Кегел Упражнения за “здрави” мускули на Тазовото дъно Техника за изпълнението им от Кинезитерапевт, специализиран в упражненията за тазовото дъно   Какво означава “здрави” мускули на Тазовото дъно ?  Кои са правилните Кегел Упражнения и  техника за изпълнение за постигане на тази цел без да си причиним вреда ? “Здрави” мускули на тазовото дъно и на цялото тяло означава: Силни , Тренирани, Развити Еластични - Максимална амплитуда между максималното им стягане и отпускане Издръжливи Следователно , за да развиете тези качества на мускулите се правят конкретни Кегел упражнения, желателно с треньор кинезитерапевт с опит специално в тази сфера. Ако изберете този вариант, заповядайте в онлайн магазина ми, където има изобилие от най-лесните и ефективни Видео Тренировки за Тазовото дъно с и без Тренажори, подходящите Тренажори за тях като ценното е че сте под моето постоянно наблюдение и насоки: Тук ще откриете множество ресурси за съхраняване и подобряване на Женското ви здраве. За тези, които искат да се занимават самостоятелно, ще  дам  основните Кегел упражнения с необходимата техника за изпълнението им:

read more
Отзиви на мои клиенти, които работят с моите видео тренировки за тазовото дъно, женски практики и консултации:

❤️Правя гимнастики за мускулите на тазовото дъно от декември 2021 ВСЕКИ ден без дните с цикъл без тренажори и така 6 месеца. През май месец 2022 си взех и тренажори. ЗАЩО? Профилактика и желание да елиминирам и намаля до минимум инфекции гъбични. Обаче се сдобих с куп непланирани ползи - силна чувствителност при полов контакт, увереност и самочувствие. Препоръчвам Таня, защото е най-добрата като знания и като умения да провокира всеки да работи здраво. Естествено, че си е до характер на всеки, но за мен точно така до болка откровена, е най-добрият треньор и подкрепа. БЛАГОДАРЯ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

read more
5 Теста за Самостоятелно Определяне на Състоянието на Мускулите на Тазовото ви дъно

Чек Лист за определяне на състоянието на интимната ви мускулатура Можете да направите сами и да разгледате Видео Тренировките за Тазовот Дъно, които ще помогнат да засилите и развието качествена мускулатура за здраво и сексуално Тазово дъно.

read more
Възможност за безплатни консултации за всички дами, придобили видео курсове и тренировки.

Здравейте, дами, С удоволствие ви съобщавам, че имате възможност на три безпатни консултации по време на обучение в рамките на 1 месец от закупуването на видео тренировки или курсове с упражнения за мускулите на тазовото дъно.. Искам да се чувствате спокойни, че не сме заедно през цялото време на обучението ви. Но и вие сами знаете, че съм винаги насреща в социалните мрежи, където отговарям на вашите въпроси. Важно е да знаете, че вие не купувате просто едно видео обучение с тренировки, колкото и да е добро то, а взаимодействието с мен , моята подкрепа и увереност, че ще се справите. Имайте предвид, че гимнастиката за тазовото дъно подобрява и здравето, и живота ви като цяло.. Упражненията са вълшебни и вие получавате много позитивни събития от всякакво естество. И още нещо важно за вашия успех, тренировката е лично за вас, не е за общо ползване. Като всяко нещо и това е енергия и затова за максимален резултат вие си я купувате, правите я, взаимодействате с мен и получавате енергия обратно към вас. Но ако раздадете това, ефектът няма да е същият. Но всичко това е в полето на вашия избор. Аз за себе си знам, че когато вложа в себе се и уважа Правилата на Играта получавам невероятни резултати. Пробвала съм и другото- Не Работи.

read more
Показания и противопоказания за упражненията за мускулите на тазовото дъно. Кога да ги правим и кога не?

Мили "Момичета" на всички възрасти, преди да започнете да се занимавате с упражнения за мускулите на тазовото дъно (МТД), Моля изяснете вашия здравен статус с вашия гинеколог, защото всичко е поправимо и винаги можете до достигнете възможността да се занимавате с прекрасните упражнения, наричани още "интимна гимнастика". Събрах накратко за вас основин противопоказания и показания, но най-добре е да се консултирате с вашия лекар, защото винаги има нюанси, които могат да ви разрешат да тренирате вашето тазово дъно по определен подходящ за вас начин. Ако нямате пречки, чудесно тренирайте, за да пазите и пправите редовна профилаактика на вашето здраве...а ако имате проблеми "там долу", знайте, че винаги ИМА решение, отстраняване на проблема и след това спокойно може да се занимавате с упражненията за тазово дъно. Ще се радвам да ви водя по пътя на женското здраве и щастие и ви желая прекрасен живот, изпълнен с наслада и любов! А сега към темата: Противопоказания или Кога Не? Месечен цикъл Кръвотечение Висока температура Бременност Някои видове Миома -гинеколог да разреши Ендометриоза - напреднал стадий Дисплазия на шийката на матката Пролапс на стените на влагалището или др. органи - напреднал стадий Злокачествени образувания Преди да са минали три месеца след раждането Показания или Кога Да? Ниска чувствителност и овлажняване в областта на половите органи Ниско либидо, Аноргазмия Дисфункция на яйчниците Подготовка за безпроблемно раждане Възстановяване след раждане Пролапс на стените на влагалището - първа, втора степен Ендометриоза - първи, втори стадий Изпускане на урина и изпражнения Хемороиди - които не са за операция Болезнена менструация и нередовен цикъл Менопауза Надявам се, тази статия ви е била полезна.

read more