• Начало »
  • Новини »
  • 5 Теста за Самостоятелно Определяне на Състоянието на Мускулите на Тазовото ви дъно

5 Теста за Самостоятелно Определяне на Състоянието на Мускулите на Тазовото ви дъно

10 април 2022
5 Теста за Самостоятелно Определяне на Състоянието на Мускулите на Тазовото ви дъно

Чек Лист за определяне на състоянието на интимната ви мускулатура
Можете да направите сами и да разгледате Видео Тренировките за Тазовот Дъно, които ще помогнат да засилите и развието качествена мускулатура за здраво и сексуално Тазово дъно.

 

1 тест

 

Измийте добре и дезинфекцирайте ръцете си. Поставете във влагалището 2 пръста –показалеца и средния и опитайте плътно да ги обхванете като стегнете силно вагиналния сфинктери и влагалището. Усещате ли как сте обхванали стегнато пръстите с вагината си?

Нормалното е да ви е ТРУДНО да разтворите пръстите, когато сте стегнали влагалището.

 

2 Тест

Продължаваме да държим стегнато влагалището и отпускаме корема в долната му като го подуваме, като при коремното дишане в йога (при вдишване подуваме корема, а при издишване го прибираме плътно към гърба.. Ако при отпуснат/подут корем “хватката” на влагалището отслабва, то вие работите с диафрагмата и коремната

преса, а не с мускулите на тазовото дъно. Нормалното е: стягате мускулите, отпускате/ надувате корема и силата на стягането на влагалището не се изменя или намалява незначително.

 

3 Тест

Обърнете внимание, издава ли вашата вагина “пукащи” звуци при полов акт, при смяна на позата или в ежедневието ? Нормалното е да няма такива звуци.

 

4 Тест

Обърнете внимание има ли при вас стресово изпускане на урина, например пускате капки, когато се смеете, кихате, кашляте, бягате, скачате…

Нормалното е: сфинктерът, който задържа урината (на пикочния канал) e плътно стегнат и при подобни действия не се пролива нито една капка от него.

 

5 Тест

 

При нормално състояние, установено след тестовете 1 2 3 4, стегнете трите сфинктера на тазовото дъно (на пикочния канал, вагиналния и аналния) и дръжте без прекъсване 60 секунди.

Нормалното е:: мускулите не се отпускат нито за миг.

 

Знайте: Всичко е поправимо и вие можете и е нужно да се грижите за вашето женско здраве чрез тренирането с упражнения на мускулите на тазовото дъно.

Отзиви на мои клиенти, които работят с моите видео тренировки за тазовото дъно, женски практики и консултации:

❤️Правя гимнастики за мускулите на тазовото дъно от декември 2021 ВСЕКИ ден без дните с цикъл без тренажори и така 6 месеца. През май месец 2022 си взех и тренажори. ЗАЩО? Профилактика и желание да елиминирам и намаля до минимум инфекции гъбични. Обаче се сдобих с куп непланирани ползи - силна чувствителност при полов контакт, увереност и самочувствие. Препоръчвам Таня, защото е най-добрата като знания и като умения да провокира всеки да работи здраво. Естествено, че си е до характер на всеки, но за мен точно така до болка откровена, е най-добрият треньор и подкрепа. БЛАГОДАРЯ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

прочети още
С тренажорите изпълнявате упражненията на Кегел без грешка.

Препоръчвам да използвате тренажорите цял живот за превенция на изпускане и смъкване. Комбинирайте ги с моите видео тренировки, за да имате мотивация и бързи резултати!

прочети още
Възможност за безплатни консултации за всички дами, придобили видео курсове и тренировки.

Здравейте, дами, С удоволствие ви съобщавам, че имате възможност на три безпатни консултации по време на обучение в рамките на 1 месец от закупуването на видео тренировки или курсове с упражнения за мускулите на тазовото дъно.. Искам да се чувствате спокойни, че не сме заедно през цялото време на обучението ви. Но и вие сами знаете, че съм винаги насреща в социалните мрежи, където отговарям на вашите въпроси. Важно е да знаете, че вие не купувате просто едно видео обучение с тренировки, колкото и да е добро то, а взаимодействието с мен , моята подкрепа и увереност, че ще се справите. Имайте предвид, че гимнастиката за тазовото дъно подобрява и здравето, и живота ви като цяло.. Упражненията са вълшебни и вие получавате много позитивни събития от всякакво естество. И още нещо важно за вашия успех, тренировката е лично за вас, не е за общо ползване. Като всяко нещо и това е енергия и затова за максимален резултат вие си я купувате, правите я, взаимодействате с мен и получавате енергия обратно към вас. Но ако раздадете това, ефектът няма да е същият. Но всичко това е в полето на вашия избор. Аз за себе си знам, че когато вложа в себе се и уважа Правилата на Играта получавам невероятни резултати. Пробвала съм и другото- Не Работи.

прочети още
Как да поддържаме тазовото си дъно здраво и силно? Как да се предпазим от заболяване на органите в малкия таз?

Как да поддържаме тазовото си дъно здраво и силно?Как да се предпазим от заболяване на органите в малкия таз? Кои са основните заплахи, които дебнат в ежедневието на жената? Здравейте, дами, Знам, че се замисляте за тазовото дъно и неговите мускули, само когато се появят "дребни" дискомфорти и "по-едри" проблеми... Това е без значение, важното е възможно по- рано да стигнете до осъзнаването, че вашият живот на жена ще е много по-добър и качествен,когато обърнете внимание на най-женската и важна зона на вашето физическо тяло- тазовото дъно. Без да имате здраво тазово дъно, вие не можете да имате базовото изискване за пълноценен живот на всяка жена. Като започнем от здрави женски органи, които са нужни за създаването на живот, хормонален баланс, добър имунитет, сексуалност и привлекателност, добро настроение, психически баланс и стигнем до щастливи взаимоотношения, цялостно благосъстояние.

прочети още
Показания и противопоказания за упражненията за мускулите на тазовото дъно. Кога да ги правим и кога не?

Мили "Момичета" на всички възрасти, преди да започнете да се занимавате с упражнения за мускулите на тазовото дъно (МТД), Моля изяснете вашия здравен статус с вашия гинеколог, защото всичко е поправимо и винаги можете до достигнете възможността да се занимавате с прекрасните упражнения, наричани още "интимна гимнастика". Събрах накратко за вас основин противопоказания и показания, но най-добре е да се консултирате с вашия лекар, защото винаги има нюанси, които могат да ви разрешат да тренирате вашето тазово дъно по определен подходящ за вас начин. Ако нямате пречки, чудесно тренирайте, за да пазите и пправите редовна профилаактика на вашето здраве...а ако имате проблеми "там долу", знайте, че винаги ИМА решение, отстраняване на проблема и след това спокойно може да се занимавате с упражненията за тазово дъно. Ще се радвам да ви водя по пътя на женското здраве и щастие и ви желая прекрасен живот, изпълнен с наслада и любов! А сега към темата: Противопоказания или Кога Не? Месечен цикъл Кръвотечение Висока температура Бременност Някои видове Миома -гинеколог да разреши Ендометриоза - напреднал стадий Дисплазия на шийката на матката Пролапс на стените на влагалището или др. органи - напреднал стадий Злокачествени образувания Преди да са минали три месеца след раждането Показания или Кога Да? Ниска чувствителност и овлажняване в областта на половите органи Ниско либидо, Аноргазмия Дисфункция на яйчниците Подготовка за безпроблемно раждане Възстановяване след раждане Пролапс на стените на влагалището - първа, втора степен Ендометриоза - първи, втори стадий Изпускане на урина и изпражнения Хемороиди - които не са за операция Болезнена менструация и нередовен цикъл Менопауза Надявам се, тази статия ви е била полезна.

прочети още